Osteo

Osteopathie

Naar de osteopaat Osteopathie: een manuele geneeswijze

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is veilige geneeskunde die zich richt op de beweging van en in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken.

Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

 

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Hij/zij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en herstelt zo met (overwegend) zachte handgrepen het zelf genezend vermogen van het lichaam.

 

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts, specialist en paramedicus, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

Praktijk Schiepers - Marc Schiepers
  • Wordt uitgevoerd door Marc Schiepers. Marc is in 2007 afgestudeerd aan de IAO en heeft in 2012 de opleiding Osteopathie bij Kinderen afgerond.
    Hij is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

  • Marc Schiepers is aangesloten bij Osteopathie Maastricht; een samenwerkingsverband van de geregistreerde Osteopaten uit Maastricht.

 

  • Behoort tot de manuele geneeswijzen. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas.
  • Spreekt het zelf genezend vermogen aan, dat ieder mens in zich heeft. Dat gaat d.m.v. behandelingen, waarbij de osteopaat alleen de handen gebruikt en waarmee hij de verloren gegane bewegingsmogelijkheden in het lichaam herstelt.

 

  • Combineert goed met andere therapieën óf biedt juist een uitkomst waar deze niet voldoende helpen.
Call Now Button